JAG ÄR HELENA FRISK
INNOVATIONSPEDAGOGEN


Jag finns här för att hjälpa dig att tänka innovativt med hjälp av Design Thinking. Det kan handla om problem som måste lösas, förändringar som ska göras eller kanske  kundupplevelser som behöver förbättras. Med ett innovativt och användarcentrerat förhållningssätt kan du skapa nya lösningar som verkligen fungerar.      

Genom metoden Design Thinking ger jag dig en tydlig modell för att tänka bortom vana och rutin. Jag tror på människors förutsättningar att vara innovativ och är övertygad om att alla har förmågan - förutsatt att det ges struktur, syfte och ett tydligt mål. Det får du hos mig! 
 

Innovationsprocesser med 
Design Thinking

Jag hjälper  företag och organisationer att designa och facilitera innovationsprocesser utifrån Design Thinking. Med hjälp av strukturerade kreativa processer kan du som kund få hjälp att lösa komplexa problem och skapa meningsfulla innovationer. Jag erbjuder även skräddarsydda utbildningar i Design Thinking. Min specialitet är att  skapa en oförglömlig upplevelse som är helt anpassad efter dig och din organisation.

Workshopledning och
kreativ facilitering

Att planera, designa och genomföra effektiva workshops är en viktig kompetens inom arbetslivet. Genom att behärska workshopledning och kreativ facilitering kan du optimera prestationerna hos dina medarbetare. Då du kan skapa en inspirerande och engagerande miljö främjar du lärande och kreativitet, vilket i sin tur ökar medarbetarnas effektivitet och framgång.

Stärk din ledarroll med
Design Thinking Leadership

Det här är platsen för dig som strävar efter att förbättra din innovationsförmåga och leda andra genom kreativa processer. Genom programmet utvecklas du till en framstående designtänkare som är skicklig på att guida och motivera andra till att tänka nytt. Med fokus på att skapa resultat som är meningsfulla och hållbara kan du ta din ledarroll till nya nivåer.


DESIGN THINKING LEADERSHIP


Under våren 2024 lanseras programmet
Design Thinking Leadership

Det här är platsen för dig som vill utveckla din innovationsförmåga, leda andra genom innovativa processer och skapa business som står pall för en komplex och turbulent omvärld.  Med hjälp av Design Thinking Leadership blir du en innovativ designtänkare och en stjärna på att leda, lära och inspirera andra till innovation och nytänkande.    

Genom programmets moduler går du igenom kursavsnitt, övningar och uppdrag. Du får möjlighet att gå på webinar och workshops, både online och offline. Dessutom träffar du andra drivna och nyfikna deltagare.    

PROGRAMMET LÄR DIG ATT:    
 👉 Utveckla produkter och tjänster med användaren i centrum.
👉 Upptäcka områden för nya affärsmöjligheter.
👉 Generera innovativa idéer och testa lösningar på potentiella användare.  
👉 Identifiera problem och behov av förbättring i interna processer.  
👉 Utveckla och facilitera kreativa team.    
👉 Skapa en innovativ organisationskultur.  
👉 Utveckla ett kreativt och visionärt ledarskap och mindset.

  

OCH SÅ HÄR SÄGER KUNDERNA 


"Stort tack för en väldigt bra kurs! Jag har gått massor av onlineutbildningar på olika plattformar men denna var definitivt en av de bättre. En eloge för innehållet och ditt otroligt pedagogiska och trevliga material i både filmer texter och uppgifter. Lätt och roligt att arbeta med och en extra guldstjärna till dig."

Thomas Boström
Byråchef/projektledare, Grand North

"Jag vill tacka dig för en jättebra kurs, och med dig som ledare för denna. Det märks att du har arbetat länge med dessa frågor och har både i materialet på plattformen och i dina presentationer och svar varit väldigt, både tydlig och inspirerande. Jätteroligt att få tagit del av detta!"

Carl Baxelius
Enhetschef, Migrationsverket

"Arbetsgruppen och SKR är mycket nöjda med resultatet och flertal av projektdeltagarna planerar att deltaga i Creosas fristående digitala utbildningar."

Stina Nyman
Projektledare SKR

"Vill passa på att ge dig en eloge för hög klass på utbildningen. Tydligt, relevant och konkret." 

Kristina Heneryd

BOKEN OM DESIGN THINKING
ÄR NOMINERAD TILL
ÅRETS PROJEKTLEDARBOK 2024

Priset för Årets Projektledarbok är instiftat av Svenskt Projektforum. Juryn bedömer hur aktuella böckerna är, hur lätta de är att ta till sig samt om de tillför något nytt. Boken måste beröra något som direkt kan användas inom projektområdet, det kan vara en bok direkt riktad till projektledare eller projektmedarbetare men det kan också beröra områden som t.ex kommunikation, teamutveckling eller ledarskap. Vinnaren utses i april 2024.

Design Thinking och konsten att bemästra hajar är för dig som behöver utveckla dina produkter eller tjänster, lösa komplexa problem eller designa bättre kundupplevelser. Den förklarar på ett pedagogiskt sätt hur du kan ta dig an olika typer av problem med ett användarcentrerat och experimentellt förhållningssätt. Boken går igenom alla delar i Design Thinking och kombinerar teorin med praktiska instruktioner, exempel och verktygsmallar. Ett genomgående tema i boken är hur vi kan använda det okända som partner i den kreativa processen. Genom berättelser från populärkulturen, konsten och myterna visar Helena Frisk hur vi med hjälp av det okända kan vidga gränserna för det möjliga, involvera hjärtat i våra lösningar och få kraft att förverkliga våra visioner.

Boken ger: 
✔️ En tydlig modell för att arbeta strukturerat med Design Thinking.
✔️ Beskrivningar av aktiviteter och övningar.
✔️ Instruktioner för processdesign och workshopledning.
✔️ Tips på att forma kreativa team.
✔️ Inspiration för dig som vill utveckla dina kreativa färdigheter och bli en modig designtänkare.

Ladda ner ett smakprov här!

Pris: 445 kr
Frakt 76,07 kr

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET!


Välkommen till Innovationspedagogens nyhetsbrev – din guide till att utveckla praktiska färdigheter i Design Thinking, workshopledning och kreativ facilitering. Här får du verktyg och tekniker för att aktivt tillämpa Design Thinking, workshopledning och kreativ facilitering i din dagliga verksamhet. Du får även inbjudningar till event, kurser och kostnadsfria webinar. Anslut till en community av likasinnade individer och inspireras till en mer innovativ problemlösare!

Jag har läst och godkänner Terms & Conditions.